Plog #1 – Terug naar school

Plog #1 – Terug naar school

De dag begint om 7 uur. Vandaag is de eerste schooldag. We ontbijten met z’n viertjes, maken lunchpakketjes en hebben nog wat tijd over om te lezen voor we om 8u15 de deur uit moeten. Ik breng de kinderen naar school. Dochter A start in het vijfde leerjaar. Zoon L in het zesde. Ze springen vlot uit de auto bij de kiss and ride. Enkel dochter A kijkt nog heel even achterom om te zwaaien. Ik rij meteen door om een pakketje van Bol.com retour te sturen via het postpunt om de hoek. Daarna doe ik wat boodschapjes bij Colruyt.

Om 9 uur ben ik alweer thuis. Ik ruim het grootste deel van de boodschappen meteen op, gooi de ramen open, stop het eerste wasje van de dag in de wasmachine. Van de boodschappen die nog niet werden opgeruimd maak ik een tomaten-courgettesoepje. Verder was en snij ik alle groenten om mee te snacken. Ook het fruit was en snij ik alvast. Ik weet dat er op die manier wat vitamines verloren gaan, maar dan wordt het tenminste opgegeten. Netto is de balans positief wat de opname van vitamientjes betreft in dit huishouden.

Als ik daarmee klaar ben, is de was ook klaar. Tijd om die op te hangen! Ik vouw meteen de was op die nog op het wasrekje hangt. Ook doe ik wat kunstjes met het strijkijzer.

Ik berg alles op, maak de bedden op, ga vlug met een doekje over de wastafels en doe boven een rondje met de Swiffer. Onze apotheek sluit tussen de middag. Ik haast me er naartoe om wat medicijnen te halen die man N mee wil nemen op zakenreis naar India. Vanavond nog een keertje terug, wegens niet op voorraad. Als ik thuiskom, heb ik trek. Het is dan ook lunchtijd. Ik lunch met een kommetje tomaten-courgettesoep en twee boterhammetjes met Zwartewoudham.

Na mijn lunch kijk ik een aflevering van Jane the Virgin. Guilty pleasure noemen ze dat, toch?

Na wat ontspanning is het tijd voor inspanning. Ik volg al een tijdje een thuisstudie. Erg interessant! Tijdens de grote vakantie is die er echter wel wat bij ingeschoten. Tijd dus om een hoofdstuk te studeren. Het gaat best vlot, dus maak ik meteen ook het huiswerk en lever het in. Ik ben net klaar als ik de kinderen van school moet ophalen. Terwijl ik zit te wachten in de auto tot ze eraan komen, lees ik meestal even. Op dit moment lees ik een boek van Jill Mansell.

De kinderen hebben allebei een fijne dag gehad op school. De nieuwe juf en meester vallen goed mee en het was leuk om hun vriendjes terug te zien. Kinderen blij, moeder blij! De boekentassen worden thuis gedropt, snel een koekje binnenduwen en terug de auto in. De boeken moeten gekaft worden. Richting De Kinderplaneet dus, voor kaftpapier en etiketten. En een verjaardagskaart, en een nieuwe jeans voor dochter A. Daarna pikken we de medicijnen op die ik vanmorgen bestelde. Dochter A is volgende woensdag jarig. JBC is haar verjaardag niet vergeten. Ze mocht een cadeautje ophalen. Als een kind zo blij met haar nieuwe boek. Thanks, JBC!

We leveren de bibliotheekboeken in en brengen nog een bezoekje aan Brantano. Oude schoenen actie! Altijd fijn! We keren huiswaarts met turnpantoffels (zo lelijk!) en een paar herfstschoenen voor zoon L. Dankzij de actie moest ik niet eens zo gek veel betalen. Love it! Als we thuiskomen, staat het eten al op tafel. Man N heeft een gerechtje van Pascale Naessens gemaakt, garnalen met gepureerde bloemkool. Heerlijk! En vooral, kidsproof!

Na het eten is het tijd voor wat ontspanning. Het is voor iedereen een drukke dag geweest. Ik kijk nog even mijn mails na en zie dat mijn huiswerk al verbeterd is. Een dikke voldoende! Tevreden kruip ik in mijn bed. Ik lees nog heel even, maar besluit om vroeg onder de wol te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: