Plog #5 – Vrije vrijdag

Plog #5 – Vrije vrijdag

Vandaag heb ik een dagje vrij genomen. Morgen vieren we de verjaardag van dochter A met onze familie. Aangezien het huis een bende is, komt die vrije dag goed van pas! Als de kinderen de deur uit zijn, vlieg ik er meteen in. Ik start met het vouwen en strijken van de was. Eat that frog!

Als ik daarmee klaar ben, stop ik een wasje in de machine. The NeverEnding Story!

Vervolgens stort ik mij vol overgave op het opruimen van alle rommel die zich in de loop van de week doorheen het huis heeft verzameld. Alle kasten en schuiven moeten leeg zijn. Zo veel rotzooi ligt er.

Ik doe nog een rondje met de stofzuiger en een dweil door de benedenverdieping, voor ik van mezelf in de zetel lag neerploffen. Als beloning voor de noeste arbeid, kijk ik een aflevering van Jane the Virgin. Nu ik toch alleen thuis ben, eet ik meteen ook maar mijn lunch op voor de tv. Moet kunnen voor een keer!

De volgende kikker is aan de beurt. Verjaardagsboodschappen doen. Op zich niet zo heel erg om te doen, maar op de ene of andere manier kijk ik er erg tegenop.

Een dik uurtje later ben ik alweer thuis. Ik heb zelfs nog een heel uur pure me-time over voor ik de kinderen van school moet ophalen. Soms heb je gewoon geluk! Of ja, een strakke planning opgesteld en je eraan gehouden. Dat helpt ook. Eindelijk tijd om de nieuwe catalogus van Ikea door te nemen.

De eerste schoolweek zit erop. Zoon L vond het erg druk en moet duidelijk nog wat wennen. Hij duikelt in de zetel met een boek, een iPad en de afstandsbediening van de tv. Ik laat het maar zo. Dochter A is hard gevallen op de speelplaats. Zij heeft nood aan wat tlc. Later op de avond werk ik nog wat aan mijn thuisstudie.

Voor ik naar bed ga, dek ik alvast één van de tafels voor het verjaardagsfeestje van morgen. Is dat alvast gedaan.

Nog één nachtje slapen en dan is man N weer thuis. Gelukkig maar, want zonder haar papa geen feestje voor dochter A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: